(62)

Etterretning: oppdragene, menneskene og faget

lydbok


At denne boka kommer ut, er et fenomen i seg selv. Frode Kristoffersen og Kjetil Hatlebrekke har begge nøkkelposisjoner i den norske Etterretningstjenesten. Målet deres er å fortelle hva etterretning egentlig handler om, og i denne boka tar de oss med inn i en verden preget av hemmelighold.

Kristoffersen er brigader og leder for situasjons-  og operasjonssenteret i Etterretningstjenesten. Han har vært sjef for Forsvarets spesialkommando og har bred erfaring fra Afghanistan.

Hatlebrekke er fagdirektør i Etterretningstjenesten, hvor han, blant annet, har vært operatør og instruktør i seksjon for spesiell innhenting. Han har en doktorgrad i etterretning fra King's college, London, hvor han også er senior gjesteforsker.

I «Etterretning» forteller forfatterne om konkrete oppdrag de har vært på – og om dilemmaene som møter etterretningsoffiserer i felt. De forklarer hva slags folk de søker etter, hvordan de prioriterer og om hva Etterretningstjenesten gjør for å verne Norge mot trusler.


Oppleser: Håkon Ramstad
Varighet:

4.1

62 vurderinger

Torben

11.4.2024

Kunsten å si ingenting med mange ord. Hadde håpet på noe mer interessante historier, men det blir mye generalisert myndighetsgodkjent skolebokstoff dessverre.

Karstein

2.1.2024

Mest interessant er reisebeskrivelse fra oppvekst, studier og krigssoner, men dessverre inneholder boka lange, generaliserte forklaringer om hva etterretning er. Disse er naturligvis godkjente av myndighetene, skrevet på en veldig korrekt måte og lite interessante.

Morten

6.12.2023

Bra skrevet. Gir god innsikt