(952)

I et hus i Alvdal - Eldstesønnens historie

lydbok


I boken I et hus i Alvdal forteller Kevin for første gang åpent og ærlig hva som gikk så fryktelig galt hjemme hos mamma, og hvilke konsekvenser det har hatt for ham å vokse opp i et hjem preget av rus og omsorgssvikt. Han er eldste sønnen til Alvdal-kvinnen som ble dømt for overgrep mot sine egne barn - Norges første kvinne dømt til forvaring for seksuelle overgrep. Kevin deler modig sin historie. Hans forhold til sin mor gir leseren en forståelse for den sterke lojaliteten barn har til sine foreldre - og hvordan de etter beste evne forsøker å ta ansvar når en av disse mister grepet om sitt liv.


Oppleser: Kikki Stormo
Varighet:

4.3

952 vurderinger

Lill-Aina

1.3.2024

Stadige gjentagelser gjennom boken blir etterhvert et irritasjonsmoment. For meg fremkommer det nesten som om sønnen stadig unnskylder morens handlinger og legger alt over på tidligere samboere for alt som gikk galt. Føler seg stadig misforstått av folk rundt seg, til tross for en ufattelig alvorlig sak der han først forsvarte moren. Søsteren Eline tegner et ganske annet bilde av sin mor og oppvekst, ikke minst av Kevin selv. Får selvsagt medfølelse for den lille gutten han engang var, og de forholdene han vokste opp under. Men, han fremstår som blind for sin mor og også sin far. På alle vis en tragisk lesning. Synes nok søsterens historie hadde mer tyngde, innsikt og bedre formidlingsevne, men historien tatt i betraktning,- tragisk lesning.

Line

29.2.2024

Utrolig at slikt kan skje i så stor skala uten at noen grep inn. Disse barna kunne hatt et helt annet liv om barnevernet hadde gjort jobben sin! Bare veldig trist, og utrolig bra at de to eldste har klart å få fram det de har vært utsatt for. Grusomt å lese om for oss, men de måtte leve i det😢

Kristina

28.2.2024

interessant å lese saken fra flere perspektiver.