(72)

Jeg skal hjelpe deg - En sykepleiers farvel til el

lydbok


De aller fleste vil på et tidspunkt i livet komme til å sette bena i en sykehjemskorridor, enten det er som pasient, som ansatt eller som pårørende til et kjært familiemedlem som skal tilbringe den siste fasen av livet sitt der. Vigdis J. Reisæter arbeidet som sykepleier i eldreomsorgen i nesten ti år, og her forteller hun varme og sterke historier fra sitt arbeid tett på pasienter og pårørende. Ved å presentere oss for et knippe sykehjemspasienter gir hun innsikt i det vide spennet i sykepleierrollen, og hvor viktig god fagkunnskap, nærhet og mellommenneskelige relasjoner er for å gi pasientene en god og verdig avslutning på et langt liv. Men hva skjer når sykepleierens mulighet til å gi god omsorg effektiviseres bort? I tillegg til de gode historiene der pasientene får den nødvendige omsorgen, forteller Reisæter også om en skyggeside av norsk eldreomsorg. Hun retter søkelyset mot sykepleieres vilkår for å gi god omsorg - og dermed på hvordan vi tar vare på de eldre i Norge i dag. I tillegg til å være en hyllest til pleierne som daglig gjør sitt beste for å gi god pleie og skape hverdagsmagi rundt omkring på landets sykehjem, kan boken også leses som hennes aller siste avviksmelding.


Oppleser: Vibeke Saugestad
Varighet:

4.7

72 vurderinger

Lene

25.1.2024

Bør leses av alle🔆

AB

6.4.2023

Et urovekkende dypdykk inn på sykehjemmet. Jeg kjenner det som demenspårørende og kjenner godt igjen hverdagen til englene på sykehjemmet. Dyp respekt for jobben de gjør hastende fea rom til kjøkjen, fra stue til rom via en telefon og en samtale. Fy søren, for en jobb! Og politikerne må komme på banen nå!

Solveig

15.2.2023

Tankevekkende og modig bok. Kjenner meg igjen i endel av det Reisæter skriver. Trist når økonomi skal styre så mye. Viktig å huske som hun sier på slutten at det også skjer mye bra innen eldreomsorgen 😊