(62)

Min vei til frihet

lydbok


Laial Janet Ayoub flyktet med familien fra et krigsherjet Libanon til Norge som fireåring. Her fikk hun noen lykkelige barneår, før alt forandret seg. Hun ble utsatt for omsorgssvikt, og etter hvert uønsket sosial kontroll, vold og overgrep. Dette livet gjorde henne til en marionette i andres hender. Ayoub endte opp med dype arr, men også en ukuelig vilje til å reise seg og bli et myndig menneske. Siden har hun kjempet seg til frihet og selvstendighet, og forteller nå sin historie, med intensitet og nerve, for å hjelpe andre i en lignende situasjon. Det er en fortelling om hvordan motgang kan bli til mot, og lidelse til livskraft. Den handler om å finne seg selv mellom to kulturer, om å gjøre opprør mot undertrykkende normer og strukturer, og om å bli det forbildet for datteren sin som hun så gjerne selv skulle hatt da hun var ung. Slik blir boka også en inspirasjonskilde for alle som ønsker å tro at forandring er mulig.


Oppleser: Hilde Grythe
Varighet:

4.0

62 vurderinger

Ruth

26.8.2023

veldig lærerikt bok

Pascasie

18.5.2023

Tusen takk for at du skrev denne boken. Jeg har vært selv utsatt for vold i nære relasjoner, så jeg kjenner meg igjen i mye av det du forteller. Idag er det 12 år siden jeg kom ut av et voldelig ekteskap men jeg husker de vonde opplevelser som det var i går. Jeg har lært såå mye av deg i denne boken, så tusen takk igjen. Ønsker alt godt til deg og din skjønne datter❤️❤️

Trine

12.10.2022

Boka er godt skrevet , og er en fin historie om hennes opplevelse. Men jeg synes det er veldig mye selvmotsigende i den. Den viser veldig klart at det er innad i minoritetsgruppene det må gjøres en stor jobb. Det er mye de selv som skader deres egne og som selv hindrer integrering i det norske samfunnet.