(125)

Morder i familien - Norske drapssaker fra virkeligheten

lydbok


Hva er det som får tilsynelatende alminnelige og normale mennesker til å begå drap? "Morder i familien" inneholder beretninger om 10 norske drapssaker. Forfatteren skildrer omstendigheter som sjelden kommer fram i kriminalreportasjene. Her ser han på familien, miljøet og ikke minst oppvekstvilkår til morderne for å kunne se handlingene deres i en større sosial sammenheng. Det blir en fascinerende reise gjennom sinnets irrganger, hele tiden godt faglig dokumentert. Materialet er hentet fra innsamlingsarbeidet til psykiater Børre Husebø som har vært rettspsykiatrisk sakkyndig i en rekke drapssaker. Forfatteren følger i Husebøs fotspor og forteller om begivenhetene fram til drapsøyeblikket.


Oppleser: Nils Nordberg
Varighet:

4.0

125 vurderinger

Linda

30.3.2024

Greit innblikk i hva som ligger bak drap og innsikt i gjerningspersonen. Skulle ønske det hadde vært historier i mer nyere tid, enn 60-70-80 tallet, da samfunnet har endret seg endel.

Kim

2.12.2023

Bra bok, godt skrevet og god fortellerstemme. Trekker ned vurderingen av lydboken grunnet mye bakrunnsstøy. Høres ofte ut som dunking mot mikrofonen som leses inn i, eller muligens bord rundt? Hører også under kapittel (3?) tydelig en telefon ringe en god stund i bakrunnen.

Trine

3.8.2023

helt grei bok, men oppleseren virket til tider som han kjedet seg. Han kvalte endel gjesp.