(20)

Unge Mungo

lydbok


Ny bok fra Bookerpris-vinneren og forfatteren av Shuggie Bain.

Mungo og James burde ikke være venner, og langt mindre kjærester. I et hypermaskulint og voldsherjet Glasgow der protestanter og katolikker holder seg på hver sin kant, er de to tenåringenes følelser for hverandre uakseptable. Drømmen om å komme seg vekk krasjer hele tiden med angsten for å bli oppdaget. 

Da moren sender Mungo på tur med to tvilsomme menn, må han samle alt han har av styrke for å komme seg i sikkerhet og til et sted der han og James kan ha en framtid sammen. 

Unge Mungo er en gripende oppvekstskildring, en fortelling om maskulinitetens grenser og om farene ved å elske noen for høyt.


Oppleser: Odin Waage
Varighet:

4.2

20 vurderinger

Mathias

17.1.2024

til tider grusomme hendelser som skildres i boken, mtp mord og gjengoppgjør. en advarsel til folk som ikke trives med det. historien til mungo er fengende og man kan se for seg st det gjenspeiler hvordan der var å være ung, å ha dystre fremtidsutsikter og å være homofil før det i det hele tatt var lovlig

Camilla

26.6.2023

Wow! Rørende og skjør historie. Tok litt tid å forstå oppbygningen av boka, da forfatteren beveger seg frem og tilbake i historien, men når man først kommer inn i boka så forstår man sammenhengen. En bok som kommer til å sitte igjen en stund hos meg.

Anonym

5.5.2023

For en bok‼️Både grusom og fantastisk