(1)

American Pie

lydbok


I denne episode ser Lene og Louise på den legendariske ungdomsfilm 'American Pie' fra 1999. Med sin humoristiske og ligefremme tilgang til sex og festkultur var den nærmest revolutionerende, da den kom frem.

Vi følger de fem mandlige venner, hvis højeste mål i livet er at have 'valid consentual sex' inden skoleårets afslutning. Filmen er fuld af ikoniske oneliners og havde som en af de første amerikanske ungdomsfilm eksplicit nøgenhed og utallige onaniscener. Men hvordan er det at se 'American Pie' i dag? Og hvad har den lært os om seksualitet, kønsstereotyper og 'den første gang'?

Anden omgang

I denne podcast vender værterne Louise Kjølsen og Lene Stavngaard tilbage til deres ungdom i 90'erne og 00'erne for at genbesøge datidens popkulturelle fænomener med modne og kærligt kritiske 2023-briller på.

Det skal handle om de film, musikvideoer, popstjerner og bøger, der har formet en hel generation, der nu er blevet voksne og klogere - eller er vi?

Louise ’Twerk Queen’ Kjølsen: Forfatter, danser, debattør og psykolog. Kendt under kunstnernavnet Twerk Queen, og som debattør indenfor emner som krop, køn, seksualitet og normer.

Lene Stavngaard: Chef for Beskyttelse mod Digitale Krænkelser hos Red Barnet. Tidl. direktør i Sex & Samfund.