(0)

Det utrolige

lydbok


Der var ikke tradition for at gå i kirke i Iben Krogsdals kulturkristne barndomshjem, og Bibelen samlede støv på en hylde. Alligevel var der tidligt et blik – og et øre – for tilværelsens højder og dybder.

Senere blev kristendommen en altafgørende troskilde, og i bogen fortæller hun om vejen hertil; fra ungdommens overbevisning om, at Gud skulle behages, til en mere moden alders afklaring: Kristendommen er en ubetinget, åben favn. Troen afhænger ikke af den rette trosbekendelse og dogmatik, og kristendommen er ikke en lukket klub for dem, der kan gøre rede for kristendommens logik.

Uanset hvad vi selv vælger at tro på, hører vi til under samme gådefulde himmel. Det er så rystende for mennesker, der gerne selv vil bestemme, at kristendommen er og bliver utrolig.

Iben Krogsdal (f. 1967), er forfatter og salmedigter. Oprindelig billedkunstner, siden ph.d. fra Aarhus Universitet. Debuterede som salmedigter i 2010 efter at have digtet salmer, siden hun var tretten. Har skrevet noveller, romaner og en række salmedigtsamlinger. Har i de senere år bl.a. nydigtet salmer af Luther, Kingo og Grundtvig samt skrevet tekster til større sang- og korværker, herunder det moderne juleoratorium Dejlig er jorden. Hendes sange og salmer er rigt repræsenteret i salmebogstillæg og Højskolesangbogen.


Oppleser: Iben Krogsdal
Varighet: